During the construction of this project, we used some very unique owner-supplied items from their property: large stones; birch trees; chicken wire; and an old barn board siding.

The materials were removed from the property, brought to the site and rebuilt by Pelletier Builders carpenters.

The building exterior combined existing masonry walls and together with the owner, we designed and built a Main Street type of entrance using Azak trim and custom made windows.

English Yorkstone colored concrete used for the exterior display area and incorporated granite columns to bring in the Main Street appeal.

This project required us to keep their present business open and move their displays to the new facility. The last items moved were the cash counter and display cases, which minimized the time that the store was closed.

A repeat customer for several years, The Hoot is a family owned gift store where its unique flair for land and nature make this project a site to see.